Strudel cu mere

de simona72 in Dulciuri, 7 Oct 2013 | 14555 vizualizari

 

Un dulce simplu si rapid...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinte Linco
  • 1 kg mere
  • 1-2 linguri gris
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • pt decor: zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Foile de placinta le lasam sa se dezghete de seara pana dimineata in frigider. Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem intr-o craticioara pe foc, adaugam zaharul, vanilia si mirodeniile.

Lasam sa se caleasca 10 minute. Adaugam grisul, amestecam si lasam merele sa se raceasca. Luam o foaie de placinta, o intindem pe masa de lucru, baza foii o ungem cu putin unt(acolo unde vom pune merele), punem 2-3 linguri mere pe toata latimea foii, adunam marginile si facem sul strudelul. La fel procedam cu toate foile si merele. Asezam strudelele intr-o tava unsa cu ulei, deasupra turnam untul ramas(s-a consumat putin din el) si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute, pana sunt usor rumene deasupra. Lasam sa se raceasca, pudram cu zahar vanilat si servim.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

daca nu dorim un strudel cu foi crocante atunci acoperim tava dupa ce s-a racit cu folie alimentara

2

foile sa fie de buna calitate, sa nu fie zdrobite

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere